Opplev Sandefjord

av | jun 5, 2019 | Artikler

Det er mye å oppleve i Sandefjord. Vi har håndplukket våre favoritter blandt restauranter, severdigheter og aktiviteter.

Restauranter


foto: visitvestfold.com

Bakgården Café
De hyggelige lokalene til Bakgården Café ligger i rolige omgivelser i Bakgården i Sandefjord. Dette er stedet for deg som ønsker noe litt annerledes, hvor kvalitet og service står i fokus.

De hyggelige lokalene til Bakgården Café ligger i rolige omgivelser i Bakgården i Sandefjord. Dette er stedet for deg som ønsker noe litt annerledes, hvor kvalitet og service står i fokus.


foto: visitvestfold.com

Brygga 11, Geir Skeie
Sjømatrestaurant i regi av Geir Skeie, vinner av Bocuse d’OR 2009. Med beliggenhet ved sjøkanten i Sandefjord, er omgivelsene ypperlig for å nyte et godt måltid med sjømat – eller et glass med god drikke. På Brygga 11 kan du smake havets skatter, i en uformell atmosfære og med hyggelige priser.

Severdigheter


foto: visitvestfold.com

Midtåsen Skulpturpaviljong
På en høyde på Midtåsen ligger Midtåsen Skulpturpaviljong og skulpturpark, hvor seksten av kunsteren Knut Steens verker er samlet. Tolv marmorskulpturer inne i paviljongen, mens fire skulpturer i bronse er plassert rundt i landskapet.


foto: visitvestfold.com

Anders Jahres Villa – Rett ved siden av skulpturpaviljongen
Anders Jahres tidligere prakteiendom Midtåsen eies av Sandefjord kommune og Anders Jahres Humanitære stiftelse. Villaen på den 60 mål store eiendommen Midtåsen ble bygget 1933 og ble tegnet av den kjente arkitekten Arnstein Arneberg.


foto: visitvestfold.com

Kurbadet – norges første spa
Sandefjord ble kjent ute i Europa midt på 1800-tallet som kurbadby. Sandefjord Bad ble åpnet som kursted i 1837, og blant badegjestene var både kongelige og store kulturpersonligheter. Kurbadet ble drevet helt frem til 2. verdenskrig. Dagens bygning er fra 1899 og er en av nordens største trebygninger. Kurbadet har blitt «kulturbad», og huser i dag lag, foreninger og utestedet Kurbadhagen.


foto: visitvestfold.com

Badeparken i Sandefjord
Med skulpturanlegget «Poseidon» i midten ligger Badeparken i dag som en stor grønn lunge i sentrum av Sandefjord, med trær og vakre planter og med muligheter for lek og rekreasjon. I kurbadtiden omkranset parken den tidligere Sosietetsbygningen.

Aktiviteter


foto: visitvestfold.com

Historisk flytur med Dakota Norway
Det historiske og verdifulle passasjerflyet har base på Sandefjord lufthavn, Torp, og flyr turer med medlemmer hver onsdag ettermiddag.


foto: visitvestfold.com

M/Y Jacqueline
M/Y Jacqueline kan leies av private og bedrifter for fjordcruise og selskaper opp til 30-50 personer. Båten kan leies for en dagstur, ettermiddagstur, eller kveldstur.

0 kommentarer

NO