Velkommen til Fjord Classics 2024 - 2.-6. juli

Om Fjord Classics

Formål

Festivalens formål er å presentere den vakreste og mest spennende musikk fra det klassiske repertoaret, spilt av musikere i verdensklasse. Vi vil berike og gi vårt publikum noe dypt og meningsfullt. Vi ønsker ikke «popularisering» av klassisk musikk. Vi vil heller ikke bøye av for den mest utbredte musikksmaken. Festivalen skal være for de som også ønsker å få tilfredsstilt en følelsesmessig og intellektuell nysgjerrighet. 

En viktig drivkraft bak Fjord Classics er arrangørens lidenskapelige tro på at klassisk musikk er noe alle mennesker trenger. Vi ønsker også å nå frem til personer som kanskje ennå̊ ikke er seg bevisst dette behovet. Vi presenterer konsertene på en tilgjengelig og relevant måte. Vårt hovedbudskap til nye publikummere er at man ikke trenger å forstå seg på klassisk musikk (slik mange kanskje tror). Man trenger kun et par ører og en smule nysgjerrighet! Som all annen kunst, skal det oppleves, ikke forstås! 

Festivalkontor

I 2023 holder festivalkontor åpnet fra søndag 2.juli og gjennom hele festivalen på Hotel Atlantic. Kom innom når som helst om du har noen spørsmål. Her kan du også kjøpe billetter.

Støttespillere

Festivalen mottar i dag finansiell støtte fra Norsk kulturråd, Vestfold fylkeskommune, Sandefjord kommune, Anders Jahres Humanitære Stiftelse, DNB Sparebank stiftelsen, Sparebank 1 BV stiftelse og flere private sponsorer.

Organisasjon

Fjord Classics ble startet i 2017, den gang som en del av Vestfoldfestpillene. I 2018 ble festivalen etablert som selvstendig organisasjon og er i dag stiftet som et ideelt AS. Org.nr. 920572367.

Styret

Styreleder: Svein Eriksen
Nestleder: Sean Lewis
Styremedlemmer: Jeanette Fagerli-Quaino, Birgit Hoem, Filip Skogstad

Velkommen til 2024-festivalen i vakre Sandefjord fra 2. til 6. juli. Fem dager med uforglemmelige musikkopplevelser.

NO