ForsideArtisterDaniel Thorell
cello

Daniel Thorell

Daniel Thorell er cellist fra Stockholm, Sverige. Selv om han bare er 22 år gammel, har han allerede hatt stor suksess som solist og kammermusiker, både nasjonalt og internasjonalt. Hyllet for sin modne og uttrykksfulle musikkskaping blir han for tiden ansett som en av Skandinavias mest lovende unge cellister. Han er førstepremievinner i ikke mindre enn ni internasjonale konkurranser, særlig Rovere D’oro (2017) hvor han også ble tildelt gullmedalje. I mai 2019 var han en stor prisvinner i den 54. Markneukirchen International Cello Competition. Han er også vinner i sjette sesong av La Classe d’Excellence de Violoncelle, med prof. Gautier Capucon.

Daniel ble født i en familie av musikere og begynte å spille cello i en alder av fem. Han debuterte som solist i en alder av elleve år og utførte Saint-Saëns Cello Concerto i a-moll med det svenske radiosymfoniorkesteret. Siden den gang har han opptrådt jevnlig som solist med orkestre rundt om i Sverige inkludert Stockholm Philharmonic Orchestra, Göteborgs symfoniorkester. Sesongen 19/20 inkluderte forestillinger som solist som spilte Rococo-varianter, Schumann Cello Concerto, Elgar Cello Concerto og Saint-Saëns Cello Concerto, samt kammermusikk i festivaler rundt om i Skandinavia og Tyskland.

Daniel studerer for tiden sitt solistdiplom ved Norweigan Academy of Music med prof. Torleif Thedéen og deltar ofte på masterclasses rundt om i verden med en rekke anerkjente professorer inkludert Jens-Peter Maintz, Danjulo Ishizaka, Maria Kliegel, Claudio Bohorquez, Antonio Meneses, blant andre. Han er mottaker av en rekke stipend fra stiftelser som SWEA International Scholarship for the arts og Royal Swedish Academy of Music og mer.

Daniel spiller en L. Bisiach sjenerøst på lån fra Järnåker Foundation.

Daniel Thorell spiller PÅ FØLGENDE KONSERTER:

Velkommen til 2024-festivalen i vakre Sandefjord fra 2. til 6. juli. Fem dager med uforglemmelige musikkopplevelser.

NO