Hvordan det hele begynte … og fortsatte. Jeg ble født i 1981 og begynte å spille nøkkelharpe (nyckelharpa), ved en meget gunstig tilfeldighet siden instrumentet var veldig sjeldent i mitt område av Sverige da … jeg var 10 år. Jeg ble helt forelsket fra første dag, pleide til og med å sove med nøkkelharpen ved siden av meg i sengen … Jeg er så takknemlig for at dette fantastiske instrumentet kom inn i livet mitt, og også at det førte meg inn i folke- og verdensmusikkverdenen, fordi det virkelig er livet mitt nå, og jeg elsker det (for å være ærlig, føler jeg meg både heldig og faktisk stolt over å være en del av en så varm, groovy og klok subkultur …)! Jeg studerte i veldig lang tid, både nøkkelharpe, fele, musikkvitenskap, scenekunst med nøkkelharpe som hovedinstrument, og komponering (i Sverige, Norge, Finland og Danmark), og endte opp med to bachelorgrader og en nordisk mastergrad i folkemusikk. Siden jeg fullførte masteren min i 2011 har jeg jobbet fulltid som frilansmusiker, spilt, sunget, komponert og også undervist over hele Europa, i Kina, USA, Canada, Namibia, India, Iran, Hongkong, UAE og Brasil. Jeg elsker alltid å møte nye medmusikere og publikum fra forskjellige sjangre og kulturer!
Etter å ha spilt mest tradisjonell musikk fra Sverige og andre deler av verden i tenårene, opptrådte jeg som folkemusikksolist med et kammerorkester for første gang i begynnelsen av 20-årene. Dette inspirerte meg så mye at jeg begynte å komponere og arrangere selv for denne typen instrumentering, med melodiene og rytmene inspirert av nordisk tradisjonell musikk og med strykeorkesteret som min palett av fantastiske lyder å farge det hele med. Mitt første eget album, Trollfågeln/The magic bird, på det internasjonalt anerkjente klassiske plateselskapet BIS Records, fikk absolutt fantastiske anmeldelser og ble nominert til en svensk Grammy-pris. Sist høst ga jeg ut mitt andre album, Lux, også på BIS Records. På dette albumet tar jeg komponering og arrangering med nøkkelharpe, vokal, strykeensemble og perkusjon enda lenger, og det har vært en flott opplevelse og spennende prosess å skape det.
På en eller annen måte tror jeg at åpenheten og nysgjerrigheten, sammen med min kjærlighet og respekt for tradisjoner, følger min musikalske vei, da jeg samtidig er en tradisjonsbærer (tildelt Riksspelman/fiddler of the realm) av svensk tradisjonell musikk, spiller med kurdiske, persiske, flamenco, arabiske, vestafrikanske, pop/rock, jazz, indiske osv. musikere, pluss at jeg har også kommet så dypt inn i den klassiske verdenen som folkemusikksolist (jeg var for eksempel BIS’s første folkemusiker som de laget et album med). Min scene kan være alt fra en gammel låve på landsbygda, når jeg spiller for tradisjonell dans midt i den svenske sommernatten til en vakker konsertsal i Sao Paolo dekorert med skinnende mørkt tre og med kelnere i hvite hansker og et backstage-rom (bare for meg) dobbelt så stort som leiligheten min, en koselig pub i Frankrike, en stormfull plattform utenfor et fyrtårn helt nord i Norge, et operahus i Düsseldorf, ørkenen i Namibia eller en stor sommerfolkefestival-scene i Belgia. Uansett hvor jeg går med musikken min, er det møtene som er i fokus, kontakten mellom musikere og med dansere eller lyttere. Når du føler den kontakten, kommer inn i grooven, overbygger språk- eller kulturhull … Det inspirerer meg enormt! Det er det jeg lever for!
Noen viktige hendelser på CV-en min er for eksempel: Verdensmester i nøkkelharpe 2010, Årets artist på Swedish Folk & World Music Awards 2013, nominert til svensk Grammy, Manifest-pris og Årets album på Swedish Folk & World awards for Trollfågeln i 2013, dobbelt amerikansk Grammy-nominert og norsk Grammy-vinner for In folk style sammen med Trondheimsolistene, Gjermund Larsen og 2L i 2010, og NPU-prisvinner (en pris gitt til en valgt nordisk komponist hvert år, fra komponistorganisasjonene i alle de nordiske landene) i 2013, undervisning ved Royal College of Music i Stockholm, styremedlem ved Eric Sahlström Institute (Sveriges institutt for tradisjonell musikk, sang og dans) 2009–2016, medlem av UTOM Unga tankar om musik (en tankesmie for musikere og musikkprodusenter under 40 år) siden 2018, bestillingsverk Till Reser Anna for Västerås Sinfonietta, som en del av Reflections on Visa från Utanmyra-prosjektet, og opptredener i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Latvia, Litauen, Tyskland, Belgia, Frankrike, Spania, Hellas, Iran, Gambia, Namibia, India, USA, Canada, Brasil, Romania, Italia, Storbritannia, Irland, Kina, Polen, Hongkong og De forente arabiske emirater.