ForsideFrank Lloyd

Foto:

horn

Frank Lloyd

Frank Lloyd ble født inn i en ikke-musikalsk familie i Cornwall, i sørvestlige England, i 1952. I en alder av 13 år begynte han å spille trombone og ble med i skolens brassband. Da han forlot skolen som femtenåring, ble han med i Royal Marines Band Service, der han skiftet til valthorn. I 1975 forlot han tjenesten for å studere ved Royal Academy of Music som elev av Ifor James. Imidlertid fikk han innen tre måneder tilbud om stillingen som førstehornist i det som nå heter Royal Scottish National Orchestra.

Han spilte med RSNO i fire og et halvt år før han vendte tilbake til London og Royal Philharmonic Orchestra. Der spilte han i tre år før han dro for å imøtekomme stadig økende etterspørsel etter hans tjenester som solist og kammermusiker, og han ble også med i Philip Jones Brass Ensemble, Nash Ensemble og English Chamber Orchestra som førstehornist.

I flere år var han ansatt som professor i horn ved både Guildhall School of Music og Trinity School of Music i London, før han i 1998 ble utnevnt til professor i horn ved Folkwang Hochschule, der han etterfulgte den legendariske Hermann Baumann.

Frank har opptrådt som solist over hele Europa og USA, samt i Canada, Japan, Taiwan, Kina og Australia. Han har vært med på utallige anledninger ved International Horn Workshops i USA, Japan, Europa og Sør-Afrika, og han turnerer også mye i Europa, der han gir mesterklasser og opptrer både som solist og i kammermusikkgrupper. Han var president for International Horn Society 2006/2007, og ble senere gjenvalgt som president for 2010/2011.

Hans mestring av uvanlige spilleteknikker kan høres tydelig i «Tico Tico» på London Horn Sound CD-en, og på flere av arrangementene på den nye London Horn Sound 2 Jazz CD-en «Give it one».

Medvirker PÅ FØLGENDE KONSERTER:

Velkommen til 2024-festivalen i vakre Sandefjord fra 2. til 6. juli. Fem dager med uforglemmelige musikkopplevelser.

NO