ForsideHedda Aadland

Foto: Benedikte Hald

cello

Hedda Aadland

Hedda Lydianna Aadland er en norsk cellist som ble utdannet fra det unge talentprogrammet ved Barratt Due musikkinstitutt, hvor hun studerte med Louisa Tuck, før hun fortsatte studiene sine ved Hochschule für Musik Köln. Der holder hun for tiden på med å fullføre sin bachelorgrad under veiledning av Professor Johannes Moser. Hedda har vunnet flere førstepriser i konkurranser, inkludert Jugend musiziert, UMM, Sparre Olsen-konkurransen og har fått æresprisen i Midgardkonkurransen.

Hedda gjorde sin solodebut da hun fremførte Schumanns cellokonsert med Kaunas City Symphony Orchestra da hun var 14 år gammel. Siden har hun opptrådt som solist med flere orkestre, sist med Kringkastingsorkesteret. Hedda er en aktiv kammermusiker og har opptrådt på festivaler over hele Norge, blant annet Oslo, Trondheim, Risør, Norsjø, Horten, Gloger, Lofoten, Arctic, Fjord Classics og Halvorsen kammermusikkfestivaler. Hun har også opptrådt på Det kongelige slott i Oslo og på den norske ambassaden i Roma.

Hedda liker også å spille i orkester, og ble valgt som førstecellist i Ung Filharmoni-programmet i to påfølgende år. Hun føler seg heldig som har vært en del av flere mentorprogrammer, inkludert Hemsing Akademiet, Papillon i Valdres og Spire i Bodø.

Medvirker PÅ FØLGENDE KONSERTER:

Velkommen til 2024-festivalen i vakre Sandefjord fra 2. til 6. juli. Fem dager med uforglemmelige musikkopplevelser.

NO