Velkommen til Fjord Classics 2024 - 2.-6. juli
ForsideOle Andreas Fevang

Foto:

Orgel

Ole Andreas Fevang

Ole Andreas Fevang, f. 1988, vokste opp i kirkemusikkmiljøet i Bragernes kirke i Drammen. Han har sin kantorutdannelse fra Norges Musikkhøgskole i Oslo. Der studerte han med lærerne Bjørn Boysen, Jon Laukvik, Terje Kvam og Einar Steen-Nøkleberg. Masterstudier i Tyskland og Nederland med lærerne Gerhard Gnann, Markus Eichenlaub og Ben van Oosten resulterte i toppkarakter på eksamen ved Johannes-Gutenberg-Universitetet i Mainz i 2013. 

Som organist vant han Fridthjof Anderssens orgelkonkurranse 17 år gammel, og har spilt solokonserter i en rekke kirker i Norge, Sverige og Tyskland.

Fevang var i to år dirigent for Oslo Domkirkes Guttekor. Siden 2013 har han virket som kantor i Elverum kirke. Som en del av musikkvirksomheten dirigerer han to av kirkens fem kor: Elverum kirkes guttekor og voksenkoret Cantate Domino. Med Cantate Domino har han oppført oratorier, requiem, messer og pasjoner av Bach, Mozart, Händel, Fauré, Rossini m.fl. 

Fevang har vært styreleder i «Ad Fontes- Akademi for musikk og liturgi». Som medlem av «Nemnd for gudstjenesteliv» fra 2008 til 2021 har han vært med på å utforme en stor del av dagens liturgier i Den norske kirke.

Medvirker PÅ FØLGENDE KONSERTER:

Velkommen til 2024-festivalen i vakre Sandefjord fra 2. til 6. juli. Fem dager med uforglemmelige musikkopplevelser.

NO