FJORD CLASSICS 2023 STARTER 4.JULI
ForsideOslo Kammerakademi

Foto: Bo Hoffstrøm Slettjord

treblåsere

Oslo Kammerakademi

Oslo Kammerakademi spiller kammermusikk for blåsere med den historiske harmonibesetningen som utgangspunkt, og det er Oslo-Filharmoniens solo-oboist David Friedemann Strunck som er initiativtaker og kunstnerisk leder for ensemblet. Ensemblet har etablert seg som ledende i Europa med kritikerroste CD-innspillinger og invitasjoner og gjeninvitasjoner til prestisjetunge festivaler som Rheingau Musik Festival, Schleswig-Holstein Musik Festival, «Summerwinds» Holzbläserfestival Münsterland, Glogerfestspillene, Fartein Valen-festivalen, Trondheim kammermusikkfestival, Stavanger Kammermusikfestival, Valdres Sommersymfoni m.fl. 

Oslo Kammerakademi bruker historiske messinginstrumenter i musikk fra barokken, klassisismen og romantikken. Dette bidrar til ensemblets autentiske klang og historisk orienterte framføringspraksis. 

Oslo Kammerakademi framfører også nyskrevet musikk for harmonibesetning.

Ensemblet har helt siden debuten i 2009 hatt som ambisjon å favne hele bredden av litteratur for harmoniensemble – helt fra opprinnelsen i Wien på 1780-tallet til musikken fra vår egen tid. Ensemblet urfremførte Sultan Selim IIIs siste dager av Mert Karabey i 2011, den første venleiken av Magnar Åm i 2012, Retour á la Nature av Ketil Hvoslef i 2015, G8 av Trygve Brøske i 2016, The Silk Road av Gisle Kverndokk i 2017 og I Vesterled av Morten Gaathaug i 2019.

Oslo Kammerakademi spiller regelmessig konserter på Scene 2 og i Prøvesalen i Den Norske Opera & Ballett. Ensemblet feiret sitt 10års-jubileum i 2019 med bl.a. en turné til Tyskland og en storartet jubileumskonsert. I 2019 kunne ensemblet også lansere sin egen festival: SKI HAGEFESTIVAL – klassisk i det grønne.

Medvirker PÅ FØLGENDE KONSERTER:

No konserter

Velkommen til 2023-festivalen i vakre Sandefjord fra 4. til 8. juli. Fem dager med uforglemmelige musikkopplevelser.

NO