Velkommen til Fjord Classics 2024 - 2.-6. juli

Festival betyr feiring!

av | jun 6, 2019 | Artikler

Alexander Sitkovetsky ser frem til årets Fjord Classics, og påpeker at festival betyr feiring.
Jeg ser frem til å feire og lage musikk sammen med gamle og nye venner. Å jobbe sammen med Lars Anders Tomter har vært en fornøyelse helt siden vår første konsert sammen for mer enn ti år siden. Programmeringen hans er alltid frisk og fantasifull, og jeg kan ikke vente med å spille det fantastiske repertoaret han har planlagt for oss! sier Alexander

Hva er det beste med å spille i en trio?
Å spille i en trio er en perfekt kombinasjon. De ulike resonansene og tonekvalitetene for piano, fiolin og cello gjør at hver musiker kan være både kammermusiker og solist. Det meste av repertoaret åpner for dette. Jeg synes det er gøy å både spille i en gruppe og få anledning til å vise individualitet!

Har du opplevd noen uvanlige ting som skjer under en konsert?
Jeg kan ikke si at det er helt utenom det vanlige, men jeg likte det dårlig da en flue satte seg på nesen min under en konsert. Mygg har jeg opplevd før, fluen var mer bestemt!

Hva gjør deg glad?
Familie, musikk og når fotballaget jeg heier på vinner.

Hvilken musikk får deg til å gråte?
Jeg kan nevne mye, hva slags musikk som får meg til å gråte varierer. Det er derfor vanskelig å trekke frem noe spesielt.

Hva er ditt favorittsted i verden?
Det er for mange til at de kan nevnes! Jeg liker alltid å besøke nye steder, og fortsatt er det mange steder jeg ennå ikke har vært.

Alexander avslører at han er overtroisk:
– spesielt når jeg ser på fotball. Jeg har noen rutiner som må gjennomføres … Derfor foretrekker jeg å se fotball alene!

0 kommentarer

NO