Velkommen til Fjord Classics 2024 - 2.-6. juli
ForsideArtisterYoung Voices

Young Voices

Disse unge herrer har undertegnede hatt gleden av å høre siden de begynte i Barnekoret ved Den Norske Opera & Ballett i en alder av rundt 10 år. Da var de selvsagt guttesopraner alle sammen. Det er både fascinerende og et privilegium å følge deres utvikling – teknisk, musikalsk og som personer. Erfaringene de har fått gjennom aktivitetene på Operaen over flere år, har gjort at de er mer scenevante enn det de kanskje ellers ville vært. Operaens barnekor er en fantastisk arena for unge musikalske mennesker. Gratulerer til Edle Stray-Pedersen og Marianne Lewis for den formidable innsatsen de gjør. – Sean Lewis, festivalsjef.

Bård Elias Nystøyl er elev ved Musikk på Majorstuen, med særlig tilrettelagt opplæring i regi av Barrat Due, for talenter i klassisk musikk. Bård synger også i Operaens Barnekor, Oslo Domkirkes guttekor og har vært solist og skuespiller ved Det norske Teatret. Han synger både baryton og kontratenor, spiller piano, men drømmer også om å mestre en fiolin.

Aksel Rykkvin fikk som guttesopran strålende omtaler for albumene Aksel! Arias by Bach, Handel & Mozart (2016) og Light Divine (2018), samt for en rekke solokonserter og operaroller i Norge og Europa. Etter stemmeskiftet har han allerede sunget som ung barytonsolist på mange scener, blant annet ved Fjord Classics, Oslo Kammermusikkfestival og Den Norske Opera. Han går på musikklinjen ved Munch videregåendeskole.

Mathis Manger Winther er bosatt i Drøbak og er for tiden elev ved fordypningslinjen Edvard Munch vid. skole ~ Barratt Due Unge Talenter, med Liv Kjersti Sandve og Magnus Staveland som pedagoger.
Han har sunget i Operaens Barnekor i flere år og har innehatt solistroller på alle Operaens scener. I Operaen er Marianne Lewis hans pedagog. Mathis trives med alle former for klassisk musikk men det er opera som står hans hjerte nærmest.

Elias Gill Johannesen er for øyeblikket elev ved Musikk på Majorstuen skole i regi av Barrat Dues, for talenter innenfor klassisk musikk. Elias synger i Oslo Domkirkes guttekor og Operaens Barnekor, der han blant annet har vært solist på begge av operaens scener. Han har Marianne Lewis som sin sangpedagog. Elias synger tenor, spiller piano, fløyte og eksperimenterer for øyeblikket litt på bass.

Velkommen til 2024-festivalen i vakre Sandefjord fra 2. til 6. juli. Fem dager med uforglemmelige musikkopplevelser.

NO