Velkommen til Fjord Classics 2024 - 2.-6. juli
ForsideAstrid Nordstad

Foto: Olavafoto

mezzosopran

Astrid Nordstad

Astrid Nordstad kommer fra Trondheim og har sin operautdannelse fra Norges musikkhøgskole og Operahøgskolen i Oslo, med Randi Stene som sangpedagog, Videre studier førte henne til den anerkjente pedagogen Susanna Eken ved Det Kongelige Operaakademi i København, hvor hun fullførte sin masterutdanning i 2017. 

Astrid nådde semifinalen i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse 2019, hvor hun ble tildelt Ingrid Bjoner-stipendet, som beste norske deltaker det året.

I sesongen 2018/19 og 2019/2020 var Astrid solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett, og på hovedscenen der har hun hatt rollene som Maddalena i Rigoletto, Badessa i Suor Angelica, Mercedes i Carmen, Majsa i Spar Dame og Tisbe i La Cenerentola (Askepott). 

I sesongen 2021/2022 har hun også debutert som Carmen med Helgeland Sinfonietta og i verdenspremieren på Klippeøerne av Ole Olsen med Arktisk Filharmoni. I tillegg hadde hun hyppige konsertoppdrag og sang nylig Ravels Shéhérazade med Trondheim Symfoniorkester og Baba the Turk i The Rake’s Progress på Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival.

I sesongen 2022/2023 har hun sunget 3. dame i Tryllefløyten på Bergen Nasjonale Opera samt Ruth Sherwood i Wonderful Bernstein og Olga i Eugene Onegin på Nasjonaloperaen. På konsertscenen opptrer hun bl.a. i Mahlers Rückert-Lieder med Arktisk Filharmoni og i Mahlers 3. symfoni med Real Orquesta Sinfónica de Sevilla i operahuset Teatro de la Maestranza i Sevilla i Spania.

Som aktiv konsertsanger har Astrid fremført solopartier i verk som Händels Messias, Bachs Johannespasjonen og Juleoratoriet, hun har hatt solokonserter (recitals) i Griegs hjem på Troldhaugen i Bergen, og hun er en svært ettertraktet tolker av Griegs sangsyklus Haugtussa.

Medvirker PÅ FØLGENDE KONSERTER:

Velkommen til 2024-festivalen i vakre Sandefjord fra 2. til 6. juli. Fem dager med uforglemmelige musikkopplevelser.

NO