Velkommen til Fjord Classics 2024 - 2.-6. juli
ForsideAudun Halvorsen

Foto:

fagott

Audun Halvorsen

Audun Halvorsen, født 1979, vokste opp i Haugesund. Han startet studiene hos Robert Rønnes og fortsatte ved Norges musikkhøgskole hos Eirik Birkeland og Knut Sønstevold. Ole Kristian Dahl har vært hans lærer og mentor siden 2001.

Audun er en dedikert orkestermusiker. Han fikk sin første solofagott stilling i Norrköping Symfoniorkester i 2001. I løpet av 2002 hadde han også samme stilling ved Den Norske Opera, Oslo, fulgt av Rotterdam Filharmoniske Orkester 2005–06, og NDR Elbphilharmonie Orchester, Hamburg i 2010–11. Siden 2006 har han vært solofagottist i DR SymfoniOrkestret i København.

Som gjeste solofagottist har han også opptrådt med orkestre som London Symphony Orchestra, Mahler Kammerorkester, Oslo-Filharmonien, Sveriges Radios Symfoniorkester, og symfoniorkestrene i Gøteborg, Bergen, Stavanger, Island, Birmingham og med Det Norske Kammerorkester.

Han spilte med Luzerne Festival Orchestra 2011, med Claudio Abbado som dirigent, og i 2018 med Riccardo Chailly.

Audun debuterte i 2003 med Stavanger Symfoniorkester som «Årets unge musiker», etterfulgt av soloopptredener med Norrköping Symfoniorkester, Kringkastingsorkesteret, Aalborg Symfoniorkester, DR SymfoniOrkestret og NDR Elbphilharmonie Orchester.

I 2003 vant han Crusell fagottkonkurranse i Uusikaupunki (Nystad) i Finland, og mottok også «Norske Shell-prisen».

Audun er en aktiv kammermusiker og var medlem av Diamantensemblet i København. Han er medlem av DR SymfoniOrkestrets treblåskvintett og har deltatt på kammermusikkfestivaler, som festivalene i Risør, Stavanger, Rosendal, Oslo, Gloppen, Korsholm, Uusikaupunki og Ísafjörður.

Audun har gitt mesterklasser rundt omkring i Europa og Kina, og underviser i fagott ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium – DKDM i København.

Medvirker PÅ FØLGENDE KONSERTER:

Velkommen til 2024-festivalen i vakre Sandefjord fra 2. til 6. juli. Fem dager med uforglemmelige musikkopplevelser.

NO