Velkommen til Fjord Classics 2024 - 2.-6. juli
ForsideBjørg Lewis

Foto:

cello

Bjørg Lewis

Bjørg Lewis er en av Norges mest ettertraktede og beundrede cellister. Etter å ha hørt henne spille, inviterte Rostropovich henne til å være hans student og kommenterte at «Norge trenger ikke frykte for sin musikalske fremtid etter å ha hørt en cellist som Bjørg».

Bjørg har samarbeidet med musikere som Leif Ove Andsnes, Jean-Yves Thibaudet, Elisabeth Batiashvili, Truls Mørk, Steven Isserlis, Håkan Hardenberger, Michael Collins og The Lindsays (Lindsay String Quartet). Hun har vært solist med Oslo-Filharmonien med Mariss Jansons som dirigent, og opptrådt med orkestre over hele Norge, Sverige, Finland og Baltikum.

Bjørg var blant stifterne av Vertavokvartetten i 1984. Strykekvartetten har mottatt en rekke priser, inkludert Norges prestisjetunge Grieg-pris i 2005. Diskografien deres inkluderer de komplette Bartok-strykekvartettene og verk av Schumann, Brahms, Grieg, Debussy og Nielsen. Mange av innspillingene deres har mottatt Diapason d’Or og Grammy Awards of Scandinavia. Deres siste utgivelse for SIMAX Classics er av Beethovens Op. 130 strykekvartett og op. 133 Grosse Fuge.

Bjørg har et travelt spilleprogram, som tar henne til hele Europa, Nord-Amerika og Japan. 

Siden 2001 har Bjørg vært kunstnerisk leder for Festspillene i Elverum og er selv fast deltaker på mange andre internasjonale kammermusikkfestivaler.

Dextra Musica/Sparebankstiftelsen har sjenerøst lånt henne en Gennaro Gagliano-cello fra 1748, hvis forrige eier var Martin Lovett fra Amadeus-kvartetten.

Medvirker PÅ FØLGENDE KONSERTER:

Velkommen til 2024-festivalen i vakre Sandefjord fra 2. til 6. juli. Fem dager med uforglemmelige musikkopplevelser.

NO