ForsideJanne Saksala

Foto:

kontrabass

Janne Saksala

«Jeg hadde faktisk ikke lyst til å bli orkestermusiker i det hele tatt. Men, kontrabass-repertoaret er veldig lite, hvis du ikke spiller i et orkester: bare Dittersdorf og Koussevitzky. Du har ikke kontakt med de store komponistene, og i det lange løp er ikke dette nok. Så nå er jeg lykkelig over å være orkestermusiker.»

Da et ungdomsorkester manglet en kontrabassist, spurte læreren Janne Saksala, som allerede spilte piano og el-bass, om han ville våge å gi seg i kast med dette instrumentet. Med stor entusiasme svarte Janne ja, umiddelbart. I 1981 begynte han kontrabass-studier ved musikkskolen i Helsingfors i sitt hjemland, og fortsatte fra 1986 ved Berlin Hochschule der Künste.

Janne Saksala er ikke bare en lidenskapelig orkestermusiker, han er også etterspurt som solist, kammermusiker og lærer ved anerkjente musikalske institusjoner. Han holder blant annet en årlig mesterklasse ved Carl Flesch-akademiet i Baden-Baden og har vært gjesteprofessor ved Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin i flere år. 

Han jobber jevnlig sammen med samtidskomponister og har premiere på mange nye verk. Janne Saksala var inntil 2006 medlem av Berlin Philharmonic Jazz Group, som ble grunnlagt sommeren 1999. På fritiden bruker han tid på å lese, lage mat og spille gitar.

Medvirker PÅ FØLGENDE KONSERTER:

Velkommen til 2024-festivalen i vakre Sandefjord fra 2. til 6. juli. Fem dager med uforglemmelige musikkopplevelser.

NO