Velkommen til Fjord Classics 2024 - 2.-6. juli
ForsideLene Skomedal

Foto: Anna Rosen

Yogainstruktør / horn

Lene Skomedal

Lene Skomedal ble født i Skien, vokste opp i Bamble, og har siden 2003 bodd i Göteborg. Hun jobber hovedsakelig som musiker og har spilt valthorn profesjonelt siden 2005.

Lene er også skaperen av «Musikk-Yoga-konserter». Konseptet brukte hun først i 2018 på Göteborgs Konserthus, og siden da har hun opparbeidet seg et godt internasjonalt omdømme og holder jevnlig yoga-konserter for fulle hus med deltakende entusiaster.

MUSIKK: Lene har jobbet med utallige orkestre og ensembler i mange land, som alternerende solohornist ved Norrlandsoperan, solohornist i København Filharmoniske Orkester (kontrakt) og Göteborg Symfoniorkester. Karrieren hennes inneholder også soloopptredener og kammermusikk. Hun har holdt mesterklasser i en rekke prosjekter, festivaler og arrangementer, som Citguad (Spania), Encuentro Internacional de Cornos (Chile) og Corno Brass Music Festival (Polen).

YOGA: Lene har bakgrunn innen gymnastikk og dans, og begynte med yoga for omtrent 20 år siden. Hun har mange ulike yoga-utdanninger, men hovedsakelig innen Global Yoga. Ved å kombinere sin musikk-karriere med undervisning i sin helt egne stil av yoga – et konsept kalt «Yoga for Musicians» – underviser hun i ulike workshops for store eller små grupper samt personlige økter, over hele verden. Hun har undervist ved akademier som Colburn School of Music (Los Angeles), Guildhall School of Music and Drama (London) og Hochschule für Musik, Theater und Medien (Hannover). Lene har hatt workshops og holdt foredrag for flere profesjonelle ensembler og orkestre, og hun har personlige kunder som spenner fra veldig unge studenter til internasjonale solister, dirigenter og musikere, blant andre fra Berlin Philharmonic, LA Philharmonic og Concertgebouw-orkestrene.

Medvirker PÅ FØLGENDE KONSERTER:

Velkommen til 2024-festivalen i vakre Sandefjord fra 2. til 6. juli. Fem dager med uforglemmelige musikkopplevelser.

NO