Velkommen til Fjord Classics 2024 - 2.-6. juli
HomeEirik Haug Stømner

photo: Luis Calm Vidal

piano

Eirik Haug Stømner

Eirik Haug Stømner (f. 1993) er en norsk pianist fra Halden. Våren 2018 fullførte han det prestisjefylte solistdiplomstudiet ved Norges musikkhøgskole, hvor han har studert med professorene Einar Henning Smebye og Marianna Shirinyan. I den sammenheng debuterte han som solist med Kringkastingsorkesteret i Brahms’ første klaverkonsert, en konsert som siden ble sendt på NRK.

Stømner er tidligere vinner av Ungdommens musikkmesterskap, Halden Arbeiderblads sang- og musikkpris og Einar Steen-Nøklebergs talentpris, og han mottok en spesialpris for sin tolkning av Liszts beryktede h-mollsonate under den internasjonale pianofestivalen i Bolzano 2016. I 2019 mottok han den gjeve Robert Levins pianistpris, som nummer 20 i rekken siden 1982. Av tidligere vinnere kan nevnes Leif Ove Andsnes, Håvard Gimse, Sveinung Bjelland, Christian Ihle Hadland og Tor Espen Aspaas.

Stømner har bred erfaring både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Han har vært solist med blant andre Ukraine National Radio Symphony Orchestra, Det Norske Blåseensemble og Oslo symfoniorkester, og har spilt konserter over hele Europa. I 2018 var han med på NRKs minutt for minutt-sending i anledning Edvard Griegs 175-årsjubileun, og våren 2019 debuterte han ved Festspillene i Bergen. I 2020 ble han nok en gang invitert til Festspillene, og gjorde også en konsert under Oslo Kammermusikkfestival. Fra høsten 2022 kan nevnes hans solokonsert i Fredrikshalds Teater i hjembyen Halden, med verker av Beethoven, Chopin og Liszt og en triokonsert samme sted i samspill med den strålende fiolinisten Guro Kleven Hagen og det nye norske cello-stjerneskuddet, Amalie Stalheim. 

Siden høsten 2018 har Eirik vært ansatt som akkompagnatør og pianolærer ved musikklinja på Foss videregående skole i Oslo.

Performs in the following concerts:

Welcome to the 2024-festival in beautiful Sandefjord from 2nd to 6th July. Five days with unforgettable music experiences.

EN