Lanseringskonsert og programslipp - 22.mars!
HomeFrøy Hovland Holtbakk

photo: Sara Olivia Sanderud

sopran

Frøy Hovland Holtbakk

Frøy Hovland Holtbakk er en norsk lyrisk sopran som kommer fra Skurdalen i øvre Hallingdal. Hun er ansatt som solistpraktikant i Den Norske Opera & Ballett sesongene 21/22 og 22/23, og hun hadde sin debut der høsten 2021 som Lauretta i Gianni Schicchi. Hennes seneste roller i Nasjonaloperaen har vært Ashley Devon i The Listeners, Cupido i Orfeus i underverdenen, Frasquita i Carmen, Karolka i Jenufa, Lauretta i Led oss inn i fristelse! og Stasi i Czardasfyrstinnen.

Frøy ble i 2019 ferdigutdannet fra Operaakademiet i København, med Susanna Eken som lærer, og har tidligere en bachelor i klassisk sang fra Barratt Due musikkinstitutt i Oslo. 

I 2017 debuterte hun som Papagena i Tryllefløyten ved Den Kongelige Opera i København, der hun senere ble engasjert i roller som Ida i Flaggermusen,  En blomsterpike i Parsifal og Frasquita i Carmen. Frasquita ble også hennes debut i Tyskland i 2020 på Oper Frankfurt. Vinteren 2021 sang hun Servilia i La Clemenza di Tito med Bergen Nasjonale Opera. 

Frøy Hovland Holtbakk har et mangfoldig repertoar og er en ettertraktet konsertsanger.

Medvirker PÅ FØLGENDE KONSERTER:

Welcome to the 2023-festival in beautiful Sandefjord from 4. til 8. juli. Fem dager with unforgettable music experiences.

EN