Velkommen til Fjord Classics 2024 - 2.-6. juli
HomeSamuel Sabbah

photo:

piano

Samuel Sabbah

Samuel Sabbah (15) regnes som en av Europas fremste unge pianotalenter under 18 år og var en av tre pianister fra Vest-Europa som nylig ble akseptert til den berømte Van Cliburn Internasjonale Pianofestival som arrangeres hvert fjerde år i Dallas, Texas. Van Cliburn-festivalen regnes for å være verdens største pianofestival for ungdom, og Samuel ble blant verdens 38 beste pianister, av 248 søkere, som ble utvalgt. Han begynte sine pianostudier som 5-åring og har hele tiden hatt pianisten Daniel Sabbah som pianolærer i Horten kulturskole.

I desember 2023 kom han i finalen i TV-programmet «Norske talenter», og er den eneste klassiske pianisten som noensinne har klart denne bragden i Norge. Både dommerne og seerne hyllet hans eksepsjonelle pianoferdigheter. Han har vunnet over ti internasjonale pianokonkurranser i England, USA, Belgia, Polen, Litauen, Ukraina og Tyrkia.

Han har også vunnet rekordmange priser i nasjonale piano-konkurranser i Norge, og i 2021, da han bare var 13 år, ble han kåret til Norges beste klassiske musiker under 21 år i Midgard-konkurransen. Han har spilt både Griegs og Mendelssohns klaverkonserter med orkestre i Norge og Polen.

Samuel har etter invitasjoner fått spille på flere store musikkfestivaler i inn- og utland. I utlandet har han bl.a. spilt på Mozarthaus i Wien, Chopin-salen i Polen, Izmir pianofestival i Tyrkia, Busko Zdrój- og Tarnow pianofestivalene i Polen, Van Cliburn i USA og mye mer. I Norge har han spilt på Bakkenteigen kulturhus, Hjertnes kulturhus, Oslo konserthus, Norsjø kammermusikkfestival, Halvorsen musikkfestival, Musikk i sentrum-festivalen, Pure Classic Musikkfest, Midtåsen kulturfestival m.fl. Han har også spilt en rekke kirkekonserter i Vestfold og har spilt på ca. 50 sykehjem. I 2016 ble han invitert av stjerneregissør og -produsent Harald Zwart til å delta i en kommersiell annonse som ble vist på norsk TV2 i ca. ett år, og han har spilt på VGTV to ganger. 

Samuel har fått strålende kritikker for sine prestasjoner av mange kjente pianister i inn- og utland, bl.a. den legendariske pianoprofessoren Arie Vardi.
Han har også mottatt flere utmerkelser som stipend fra Ånun Lund Rej Minnefond, Arve Tellefsens talentpris og Horten kommunes talentpris.

Performs in the following concerts:

Welcome to the 2024-festival in beautiful Sandefjord from 2nd to 6th July. Five days with unforgettable music experiences.

EN