Oslo Kammerakademi spiller kammermusikk for blåsere med den historiske harmonibesetningen som utgangspunkt, og det er Oslo-filharmoniens solo-oboist David Friedemann Strunck som er initiativtaker og kunstnerisk leder for ensemblet. Ensemblet har etablert seg som ledende i Europa med kritikerroste CD-innspillinger og invitasjoner og gjeninvitasjoner til prestisjetunge festivaler som Rheingau Musik Festival, Schleswig-Holstein Musik Festival, Summerwinds Münsterland Holzbläserfestival, Glogerfestspillene, Fartein Valen-festivalen, Trondheim kammermusikkfestival, Stavanger Kammermusikfestival, Valdres Sommersymfoni m.fl.
Oslo Kammerakademi bruker historiske messinginstrumenter i musikk fra barokken, klassisismen og romantikken. Dette bidrar til ensemblets autentiske klang og historisk orienterte framføringspraksis. Oslo Kammerakademi framfører også nyskrevet musikk for harmonibesetning.
Ensemblet har helt siden debuten i 2009 hatt som ambisjon å favne hele bredden av litteratur for harmoniensemble – helt fra opprinnelsen i Wien på 1780-tallet til musikken fra vår egen tid. Ensemblet urfremførte «Sultan Selim IIIs siste dager» av Mert Karabey i 2011, «den første venleiken» av Magnar Åm i 2012, «Retour á la Nature» av Ketil Hvoslef i 2015, «G8» av Trygve Brøske i 2016, «The Silk Road» av Gisle Kverndokk i 2017 og «I Vesterled» av Morten Gaathaug i 2019.
Oslo Kammerakademi spiller regelmessig konserter på Scene 2 og i Prøvesalen i Den Norske Opera & Ballett. Ensemblet feiret sitt 10-årsjubileum i 2019 med bl.a. en turné til Tyskland og en storartet jubileumskonsert. I 2019 kunne ensemblet også lansere sin egen festival: Ski Hagefestival – klassisk i det grønne.